761635-mooseDet finns många saker man kan göra tillsammans med sin fyrbente vän, men vad kanske få kommer på att göra är att jaga – för alla hundar är inte lämpade för jakt, men vissa är!

När det kommer till att komma på olika aktiviteter för sig själv och sin hund kanske inte älgjakt är det första man kommer på – men köp jaktkläder på Activeoutfit.se och passa på att pröva nu under jaktsäsongen! Men vilken hund ska man ta med sig ut i skogarna? Ett ganska så glasklart exempel på hundras man inte kan ha med sig är exempelvis en chihuahua men om du har en cockerspaniel kan det gå bättre.

Vilka hundar passar bäst för jakt?

Just nu är älgjakten, som både älskas och hatas enligt NA.se, i fullgång uppe i de värmländska skogarna och det är nu man kan ta med sig sin hund för i januari är det jaktstopp. Och om du äger en gråhund eller en jämthund så har du definitivt en perfekt kompanjon för just älgjakt. Enligt en artikel på Jägareförbundets hemsida är dessa nämligen fenomenala på att söka fram vart älgen finns och sedan markera med ett långt skall vart exakt älgen befinner sig. Men om du ska jaga annat än just älg passar till exempel Beagle för jakt på hare, rådjur och räv och för all typ av fågeljakt samt har- och kaninjakt passar till exempel en Labrador retriver.

Renodlade jakthundar ska inte skämmas bort

Enligt en artikel i OP skriver man att en jakthund inte ska klemas bort, och det stämmer nog om man vill ha en riktigt duktig jakthund – så länge man fortfarande bryr sig om och tar hand om sin jaktkamrat på rätt sätt. Men om man bara är ute efter att pröva på hur det känns att jaga behöver man inte förhålla sig till det tankesättet. Dock om man är ute efter att verkligen träna upp sin hund ska man veta att de renodlade jakthundarna snabbt kommer i form bara genom att träna intensivt under någon vecka innan själva jakttillfället.