Husdjur är för många människor det bästa i livet. Hunden eller katten kan vara din bästa vän, men livet med pälsdjur har ibland en baksida; de bidrar till att hemmet behöver städas oftare än ett hem utan husdjur. Därför kan många vara hjälpta av att boka ett företag som erbjuder hemstädning.

Den älskade hunden fäller hår och det blir lortigt, t.ex. av blöta tassar efter en regnig promenad. Hundar kan också dra in damm och smuts under vår- och sommarhalvåret. Många hundägare väljer att kontakta en städfirma för att på ett smidigt sätt få hjälp med städningen. Titta på losningar.se för förslag.

Du sparar tid när du bokar in en städfirma

Den största anledningen till att anlita en städfirma för hemstädning en gång i veckan är att det sparar tid. Du och din familj kan göra roligare saker med er tid och slipper känna ett dåligt samvete för att städningen ännu en gång skjutits upp. När hundhårsbeläggningen i soffan eller det kletiga golvet runt matskålarna i köket blir till en sanitär olägenhet, då är det hög tid att ta hjälp utifrån. Det allra smartaste kan vara att boka in städfirman när du ändå inte är hemma, då är störningen från att någon annan ska komma in i hemmet minimal. Upplevelsen blir att det bara är rent, fint och så skönt att komma hem till ett städat hem .

Använd RUT-avdrag för hemstädningen

Visst kostar det en avgift att anlita en städfirma men det är värt den summan, speciellt som det är möjligt att använda sig av RUT-avdraget. RUT innebär att privatpersoner kan göra avdrag för arbetskostnaden för hushållsnära tjänster. Det innefattar tjänster som handlar om rengöring, underhåll och tvätt. Varje person kan få avdrag för upp till 50 000 kr per år. Dessutom innebär RUT-avdraget att det är vita tjänster, vilket gynnar både företag och privatpersoner. Förr anlitades ofta personer svart för enklare jobb som städning eller barnpassning men nu väljs allt oftare att gå den lagliga vägen genom att anlita ett företag och använda RUT.

Hunden, din bästa vän

Även om hunden ofta är som en familjemedlem kan den inte delta i städbestyr som människor gör, men den kan vara ”boven” som smutsar ner allra mest. Ta därför hjälp av en städfirman så blir ert liv lite enklare.