Jaktsäsongen är här, och det spelar ingen roll hur rutinerad du än är: det är lätt att glömma, även viktiga saker, som du behöver ha med dig på jaktturen. I det här inlägget kan du därför ta del av en liten checklista över prylarna du inte kan vara utan när du jagar. Vare sig du jagar ensam med hund, eller i ett jaktlag.

hundAtt jaga med hund är en speciell upplevelse. Hunden får ge uttryck för sina naturliga jaktinstinkter vilket är roligt att se. Det är ett av få tillfällen i det moderna samhället där en människa kan komma nära vad det var att vara människa för tusentals år sedan. Numera har du dock en hel del moderna hjälpmedel att dra nytta av. Hur kommunicerar ni i jägarlaget när ni befinner er långt ute i ödemarken? Glöm mobiltelefonen, befinner ni er tillräckligt långt ut saknas i regel täckning. Svaret är förstås att ni använder er av radiokommunikation, närmare bestämt klassiska walkie talkies. Här kan du Se utbud av walkie talkies, som fortfarande är det bästa sättet att kommunicera när du befinner dig i ödemarken. Hösten är här och med det infaller sig den mest intensiva jaktperioden, av den anledningen kan det vara värt att kika närmare på vad som kan vara bra att ha med sig när du jagar tillsammans med din hund.

Skyddskläder

Om ni jagar, exempelvis, älg och du är en av dem som går i drevet är kanske det viktigaste att du har på dig skyddskläder. Det vill säga kläder som syns. Faktum är att det är vanligare än vad du tror med vådaskjutningar i samband med jakt. Ofta rör det sig om att jägare hanterar sina vapen på ett vårdslöst sätt, ibland händer det att en människa misstas för att vara ett djur. Skyddskläder för jakt är designade för att synas.

Säkra med reservkläder

Beroende på väderförhållanden kan det vara en väldigt bra idé att du tar med dig regnkläder. Det finns förstås ingen större anledning att tro att det blir regn om jaktdagen börjar med sol och blå himmel. Å andra sidan finns det få saker som förtar glädjen med jakten lika mycket som att gå runt i blöta och kalla kläder. Om du vill att jakten ska fortgå trots skiftande väderförhållanden bör du säkra för skiftande väderförhållanden.

Annat som är oumbärligt för jakten

jaktSkydds- och regnkläder åsido, många skulle kanske hålla med om att det absolut viktigaste att ta med sig är en kaffetermos. Kaffet ger både värme, om det är kyligt, och en ibland nödvändig energiskjuts – vilket kan vara välbehövligt om du går i drevet. En annan sak som är obligatorisk är jaktkniven. Om du skulle fälla ett djur vill du inte riskera att förstöra någon annans nyss inköpta jaktkniv. Allt detta packar du förstås ned i en ryggsäck utrustad med sittpall. Just sittpallen kommer du med största sannolikhet att bli väldigt glad för. Sist men inte minst bör du inte glömma att ta med dig din jaktlicens. Förvara den i något som är vattentätt.